Ozveny Wall Street - prehľad

Společnost Lions Gate Entertainment zveřejnila čtvrtletní zisk 51 centů na akcii (bez jednorázových položek) při tržbách 786 mil. USD, čímž překonala očekávání nastavená na zisk ve výši 44 centů a 753 mil. USD. Akcie v poobchodní fázi posílily o 4%.

Společnost Palo Alto Networks zveřejnila čtvrtletní zisk 6 centů na akcii při tržbách 101 mil. USD. Analytici očekávali zisk 5 centů na akcii a tržby 103 mil. USD. Společnost zároveň oznámila, že hotovost z provozní činnosti  dosáhla 15,2 mil. USD, Wall Street přitom čekal 26,3 mil. USD. I výhled společnosti byl pod očekávanou úrovní, akcie tak v poobchodní fázi oslabily.
 
Módní značka American Eagle zvýšila dividendu o 14% na 12,5 centů na akcii, akcie v poobchodní fázi však zůstaly beze změny.
 
Softwarová značka Splunk oznámila ztrátu 6 centů na akcii, v souladu s očekáváním, zatímco tržby předčily očekávání o 3 mil. USD na 54 mil. USD. Společnost zároveň představila výhled pro tržby v druhém čtvrtletí, které byly v souladu s očekáváním. Akcie v poobchodní fázi oslabily o 3,8%.
 
Řetězec s oblečením Guess zveřejnil zisk 14 centů na akcii, čímž jednoduše překonal očekávání nastavené na 8 centů na akcii, zatímco tržby byly v souladu s očekáváním na úrovni 549 mil. USD.  Akcie v poobchodní fázi vystřelily o 10,7% výše.

Společnost Omnivision Technologies zveřejnila čtvrtletní zisk 56 centů na akcii (bez jednorázových položek) při tržbách 336 mil. USD, čímž překonala očekávání trhu ve výši 21 centů na akcii a 319 mil. USD. Společnost zároveň představila nad očekávání dobrý výhled, akcie v poobchodní fázi v reakci posílily o 22,5%.

Autor: Lenka Švejdová, Patria Online