Investičné zlato a jeho výhody.

Z investičného hľadiska je zlato rovnako ako investičné diamanty uchovávateľom hodnôt. Zlato je preto často zastúpené v investičnom portfóliu nejedného investora. Jeho podiel na investičnom portfóliu by mal tvoriť 5 až 10 percentný podiel. Najmä v dnešných nepokojných časoch keď je svetová hospodárska situácia nestabilná a ani odborníci nevedia čo môžme očakávať od najbližších mesiacov sa mnohý obracajú práve na tento drahý kov.


- Investičné zlato patrí medzi veľmi likvidnú komoditu. Dá sa preto veľmi rýchlo speňažiť .
- Aj keď sú momentálne ceny na historických maximách zlato sa nepovažuje až za takú drahú komoditu ako napríklad diamanty alebo platina. Investičné zlato si tak môže dovoliť aj drobný investor. V ponuke sú už aj 1 gramové tehličky alebo zlaté investičné mince.
- Zlato je považované taktiež za globálnu menu ktorá nie je závislá na rozhodnutí centrálnych bánk, vlád, ani politikou.
- Na investičné zlato sa v celej EU nevzťahuje DPH ! Toto je veľká výhoda na rozdiel od diamantov.
- Dopyt po zlate dlhodobo prevyšuje jeho ponuku.
- Investovať do zlata je možné v niekoľkých formách. Investor si tiež môže zvoliť možnosť či bude investovať do fyzického zlata takpovediac virtuálneho alebo tiež nehmotného zlata. ( S fyzickým zlatom sú totiž spojené náklady na úschovu )