Investičné diamanty nie sú pre špekulantov

V prvom rade sú investičné diamanty uchovávateľa hodnôt a pri investícii si tento fakt treba dobre uvedomiť. Do investičných diamantov sa neinvestuje z dôvodu zbohatnutia ale z dôvodu uchovania hodnôt. Diamanty preto nie sú špekulatívnou investíciu určenou pre hocikoho! Diamanty sú považované za jednu z najbezpečnejších investícií ak nie tou najbezpečnejšou. Tomu to tvrdeniu napovedá aj fakt že 10 % celkového bohatstva je uloženého práve v diamantoch. Cena diamantov ( Fancy ) neklesla už od roku 1970 ! V posledných 10 rokoch tieto drahé kamene rástli každý jeden rok v priemere od 3 do 7 %

Vyhliadky do budúcnosti sú vskutku priaznivé. V najbližších 5 rokoch by cena diamantov mala vzrásť až o 30 % ! Na takýto prudký rast cien vplýva hlavne obmedzený výskyt a postupné vyčerpávanie zdrojov. Ďalším faktorom ktorý urýchľuje rast cien je dopyt po investičných diamantoch ktorý prevyšuje ponuku.
Len naozaj vysoko kvalitný a certifikovaný ( GIA alebo HRD ) diamant kúpený veľkoobchodne sa môže stať naozaj dobrou investíciou. No investícia do diamantu skutočne nie je pre každého. Pokiaľ by ste mali záujem investovať do kameňa o ktorom by sme mohli povedať že je dobrá investícia tak si budete musieť pripraviť minimálne 5.500,- EUR Záleží hlavne na počte karátov. Čím je počet karátov vyšší tým cena rastie rýchlejšie.
O tom že veľký záujem o túto formu investície je už aj v našich končinách nie je pochýb. V ČR sa na výstave predal diamant ( 11,83 karátov ) v hodnote viac než 34.000.000,- Kč Predpokladá sa cena tohto diamantu by mohla v priebehu roka vzrásť o 20 % jeho celkovej hodnoty !

Ak sa rozhodnete investovať vaše finančné prostriedky do investičných diamantov tak sa zamerajte na 1 karátové diamanty alebo viac karátové diamanty. Váha v karátoch má totiž najväčší vplyv na cenu diamantu a na výšku jeho budúceho zhodnotenia.