Hackerský útok na Bitcoin

Bitcoin je soukromě vytvořená digitální měna, která si zakládala na tom, že se nachází mimo jakýkoliv dosah vlád. Tato měna potupně získávala čím dál větší popularitu. Přibližně před měsícem však nedokázala však odolat útokům hackerů. To je to nejhorší, co ji mohlo potkat. Přišla tím o svoji důvěryhodnost a bez toho se nehne.

Tento útok přiznal na fóru tohoto webu v otevřeném dopise samotný zakladatel, p. Roman Shtylman. Útočníci převedli 24 tisíc jednotek oceněných v době útoku na přibližně 250 tisíc dolarů na neznámé místo. Účastníci tak přišli prakticky o všechny vložené prostředky. Firma neukončial činnost a z poplatků z budoucích transakcí slibuje postupně vrátit účastníkům jejich prostředky.

Zda primárním cílem hackerů bylo „pouze“ vydělat nebo opravdu položit Bitcoin, protože se někomu nehodil do krámu a stál mimo oficiální bankovní systém, to se už dnes sotva dozvíme.

Spekulace na toto téma se samozřejmě množí.

Pokud chcete mít peníze opravdu mimo stávající finanční systém, musí to být nefinanční aktiva a musíte je mít ve vašem fyzickém držení, žádná ETF nebo podobné „papírové“ náhražky skutečných aktiv.


autor článku: Jan Dvořák, zdroj:proinvestory.cz