USA na kolenách

Druhé nejnebezpečnější město ve Spojených státech – Camden, v New Jersey – se chystá propustit zhruba polovinu své policie.

Ve městě Camden je asi jediný „průmysl“, kterému jsou opravdu daří, je to obchod s drogami a prostituce. Odhaduje se, že V Camdenu jsou doslova desítky trhů s drogami pod širým nebem. 

Ve městě Newark, v New Jersey minulý týden propustili 13 procent svých policejních síl. Z 315 obcí více než polovina uvedla, že plánuje propustit policisty. 

Počet Američanů na stravenkách dosáhl dalšího historického rekordu. 42,9 milionů Američanů je nyní zapsaných a federální orgány plně očekávají, že počet i nadále bude rychle stoupat. 

Mnoho z policistů v Arizoně, kteří hlídkují u komunit poblíž hranic s Mexikem tvrdí, že jsou „přečísleni“ a „méně vyzbrojeni“ a teď žijí ve strachu, že by byli zabiti drogovými kartely. 

Násilí gangů v USA se dostává mimo kontrolu. Podle úřadů zde existuje více než 1 milion členů gangů operujících uvnitř státu a tyto gangy jsou zodpovědné až za 80% násilných trestných činů ročně spáchaných v USA. 

Každý šestý Američan je zapsán alespoň v jedno programu proti chudobě spuštěných federální vládou.