Ekonomie dobra a zla na investbook.sk

Toto dielo dobre ukazuje, prečo je Sedláček jedným z najznámejších a najčastejšie citovaných českých ekonómovia súčasnosti. Rovnako ako vo svojich  novinových článkoch i televíznych vystúpeniach, hľa tu dokázal pútavo, čítavo a pritom navýsosť podať závažné témy, ktoré práve hýbu českou i svetovou spoločnosťou.


Nie je teda vôbec náhoda že si Sedláčka obľúbila široká verejnosť, ktory predkladá komplexné ekonomické témy zrozumiteľným a atraktívnym štýlom. Kniha je výsledkom sedemročného bádaním a povodne sa rodila v podobe dizertačnú prácu na Inštitúte ekonomických štúdií. Na 280 stránkach prechádza autor dejinami našej civilizácie a provokatívnym sposobom ukazuje, akým sposobom ľudstvo v minulosti riešilo otázky týkajúce sa bohatstva, práce a všetkeho ďalšieho, čo dnes patrí medzi ekonomické témy. Sa Čitatelia sa vracia až k najstaršie dochované písomnosti, sumerskému eposu o Gilgamešovi, podrobne skúma Starý i Nový zákon, antickej filozofie, stredoveké mysliteľov, ale aj ucenie Jana Amosa Komenského, Descarta Alebo Adama Smitha.

Vďaka dôkladnej znalosti historických prameňov, predovšetkým Biblia a stredovekej filozofie, sa ale Sedláček dokázal dostať o veľký krok ďalej ako ľan na jednoduché encyklopédii dejín ekonómie - hoci aj to samo o sebe v príslušných kruhoch obstojí ako Užitočné a poctivé spracované čítanie. "Ekonomie dobra a zla" je viac. Ukazuje, kolky čerstvých, nečakaných a prekvapivo relevantných myšlienok možno v myslení starých civilizáciám najst - a hlavne - ako presvedčivé s nimi dá ísť proti prúdu a kacírske nabúrava stereotypy, s ktorym pracujeme ako ekonómovia, ako aj bežní ludia v každodennom živote. Nie vždy totiž ludia považovali za svoj hlavný životný cieľ "maximalizovať úžitok", tak ako dnes, čo v čase najväčšej ekonomickej krízy storočia stojí za to vedieť.

Tomáš Sedláček vydal novú knihu Soumrak Homo Economicus

Vďaka súčasnej finančnej krízy sa o ekonómiu začali intenzívne zaujímať aj ludia, ktory by s nou za normalnych okolností vôbec neprišli do styku. Z tohto pohľade je dopísanie a vydaním knihy Tomáša Sedláčka načasované práve vhod.



túto knihu si môžte zakúpiť v internetovom kníhkupectve investbook.sk za cenu 14 eur. V tejto cene je už narozdiel od iných kníhkupectiev zahrnutá aj dobierka, poštovné a balné!




počet strán: 272
Formát: 15x21
ISBN: 9788090394438
Výrobca: 65.POLE