Ekonomické bajky na investbook.sk

V roku 2007, keď svet stál na pokraji najväčšie ekonomické katastrofy za niekoľko generácií, len hŕstka ekonómov vytušila, že sa na obzore sťahujú mračná. Po troch rokoch trápenia ponúka dnes ekonomická obec riešenia, ktoré pripadajú väčšine ostatných ľudí vyložene absurdné. Je nám do omrzenia opakovať, že ak chceme splatiť svoje enormné dlhy, musíme sa zadĺžiť ešte viac, a že ak chceme zbohatnúť, musíme utrácať. Dôvodom, prečo boli ich vtedajšie predpovede tak chabé a ich dnešné riešenia tak kontraintuitivní je to, že len máloktorý ekonóm dnes svojmu odboru naozaj rozumie ... 


V tomto podobenstve o ekonomickej histórii Spojených štátov amerických sa čitatelia stretnú s mnohými povedomými postavami a udalosťami. Hrdinovia tejto knihy ako napr Frankie Raja, Jirka Křovák či Alan greenhorn nie sú len odkazom na známe postavy americkej politiky a spoločnosti, ale aj zosobňujú niektoré všeobecné myšlienky a ideológie. Autori sa domnievajú, že potreba väčšej ekonomickej zrozumiteľnosti nebola ešte nikdy naliehavejšie ako dnes, a preto zvolili žáner bájky o r!ybách, ako ten najlepší a najostrejší intelektuálny nástroj k presekaniu a presvetleniu ekonomické džungle.



túto knihu si môžte zakúpiť v internetovom kníhkupectve investbook.sk za cenu 14 eur. V tejto cene je už narozdiel od iných kníhkupectiev zahrnutá aj dobierka, poštovné a balné!


počet strán: 256
Formát: 155 x 235 mm
ISBN: 978-80-7363-325-7
Výrobca: DOKOŘÁN EAN kod: