Trading in the Zone

Býčí trh v akciách znamenal aj býčí trh publikácií, zaoberajúcich sa tým, ako na akciách zarobiť. Tradingová scéna bola zahltená nápadmi - niektoré boli dobré a iné zlé, niektoré boli originálne a iné iba vykrádal predchádzajúcej práce. Občas sa ale stane, že určitý spisovateľ príde s niečím, čo ho vydelí z davu, s niečím výnimočným. Jedným z takých spisovateľov je Mark Douglas. Jeho kniha Trading in the Zone predstavuje roky výskumu a rozjímanie - celoživotné dielo, ktoré je pre nás, profesionálne obchodníkov, klenotom. Trading in the Zone je hĺbkovú štúdií výziev, ktorým sa musíme postaviť, rozhodneme ak sa začať s obchodovaním.

Pre začiatočníka predstavuje jedinú výzvu, zistiť, ako zarobiť peniaze. Akonáhle taký začiatočník zistí, že tipy, rady brokerov a ďalšie spôsoby, ako ospravedlniť nákup či predaj nefungujú vždycky, pochopí, že si buď musí kúpiť nejakú obchodnú stratégiu, alebo ju sám vyvinúť. Potom už by snáď obchodovanie malo byť jednoduché, nie? Stačí sa držať pravidiel a peniaze vám samy spadnú do lona. v tomto bode, ak nie skôr, začiatočník zistí, že obchodovanie môže byť veľmi ľahko extrémne frustrujúce. Táto skúsenosť vedie k tomu, že štatisticky 95% obchodníkov príde o všetky peniaze počas prvého roka obchodovania. S akciami je to podobné - analytici poukazujú na to, že väčšina obchodníkov s akciami zlyháva aj v prevedení jednoduchého scenára nakúpené a podržanie investície.

Prečo sa ľuďom, ktorí sú inak extrémne úspešní, nedarí, čo sa týka obchodu? Rodí sa snáď človek obchodníkom? Mark Douglas hovorí, že nie. Nevyhnutné je podľa neho získať obchodnícku myseľ. Znie tojednoduše, ale v skutočnosti je obchodnícka myseľ úplne odlišná od všetkého, s čím sa stretávame v bežnom živote. A práve táto kniha Vás naučí obchodnícku myseľ vytrénovať.



(zdroj:UPbook.sk)