Zlato a jeho propad – co za ním může být?


Co je původem?  Řada komentářů dávala propad zlata do souvislosti s prodejem kyperského zlata. To však vůbec nemusí být pravda. Řada diskusních příspěvků zde na serveru je v diskusi pod tímto článkem. Tento svůj příspěvek jsem se rozhodl zveřejnit jako samostatný článek.
Může jít o jednu z rozhodujících bitev finanční války, nyní konkrétně o finišující boj mezi tím, jak se bude stanovovat cena zlata a stříbra, co bude určující. Zda určujícími zůstanou obchody s futures a podobně, nebo zda se určující stane cena stanovená při obchodech s fyzickým kovem.
Pokud vyhraje trh s fyzickým kovem, vystřelí cena drahých kovů vzhůru. Pokud převáží trh s deriváty, půjde cena drahých kovů do medvědího trhu.  Osobně jsem zastáncem prvního scénáře.
Mimochodem, podívejte se tento měsíc starý článek – varuje před náhlým kolapsem cen drahých kovů, který bude následován explozivním růstem cen. V první části předpovědi se nemýlil – odpálené stopky jistě udělaly svoje –  teď si vyčkejme na to, jak dopadne její druhá část.
Každopádně, v nejbližší době se připravme na jednu věc – toto je první ze série extrémních pohybů.
Autor: Jan Dvořák
Zdroj: www.proinvestory.cz