Obtíže v podnikání

Tento článek nevznikl za účelem vás znechutit ne nebo odradit od toho, co děláte. Napsal jsem ho především proto, aby každý člověk věděl, do čeho vlastně jde. Ano, není to jen růžový svět, kdy se geniální myšlenky proměňují samy od sebe v nekonečně mnoho peněz a vám už jen zbývá užívat si bezstarostného života. Jde především o to překonat sám sebe.
Nejtěžší věc z mé osobní zkušenosti v podnikání je donutit se jednat. Je velice obtížné zůstat věrný svému projektu a jít dál i přesto, že projekt, popřípadě projekty, nevykazují žádný zisk.
Plánování
První věc, kterou se musí každý podnikatel naučit, je plánovat si svůj čas. Pořiďte si diář a zapisujte si úkoly na každý den. Jedině se seznamem úkolů, které je třeba nutně splnit, dokážete denně dosáhnout nějakého postupu. Pokud nejste zvyklí plánovat, musíte to okamžitě změnit. V opačném případě životem jen proplujete a on se vám zaručeně neodvděčí.
Umění se prodat
Musíte počítat s tím, že v podnikání se často budete setkávat s úkoly, se kterými nemáte absolutní zkušenost. Přesto musíte informace podat lidem tak, aby zněly věrohodně. Podnikání je především o umění prodat sám sebe. Jestliže klienta dokážete přesvědčit, že opravdu stojíte za jeho peníze, uspěli jste.
Překonejte sami sebe
Častokrát budete dělat věci, které se vám příčí. Například volat lidem a nabízet své zboží (To osobně dělám celkem často.). Buďte tvrdí, nezastavitelní a jděte si za svým. Odmítnutí samozřejmě bolí, zhruba stejně jako odmítnutí od ženy či muže, ale jejich NE si nikdy neberte osobně. Zkrátka nemají zájem o váš produkt.
Stanovte cíle
V podnikání je jedna z nejtěžších věcí umět dokázat sám sebe motivovat. Umíte to vy osobně? Dokážete se každé ráno probudit s nadšením a s chutí do práce? Já rozhodně ne. K tomu, abych aspoň trochu fungoval, potřebuji cíle. Ať už se jedná o cíle krátkodobé nebo dlouhodobé, člověk musí vědět kam jde a čeho chce dosáhnout. Pokud si stanovíte malé cíle a permanentně jich budete dosahovat, vaše motivace spolu se sebeuznáním bude růst.
Učit se, učit se a znova se učit
Podnikání pro vás musí být i zábava a ponaučení pro příště. Z každé chyby, kterou uděláte, si vezměte jen to dobré. Dělejte chyby a učte se z nich.
Ve vašem životě se však nemusíte učit jen z vlastních chyb, přidejte k vašemu dennímu programu knihy, filmy, audionahrávky a semináře, které vás budou nejen motivovat, ale i učit, jak se vypořádat s jednotlivými problémy.
"Poznávejte nové lidi a ptejte se jich na jejich zkušenosti. Na světě je mnoho lidí, kteří vám chtějí poradit, jen se nebojte zeptat."
autor článku: Anatoly Kopshin
zdroj:easyinvest.cz