Buďte disciplinovaný trader!

Hovorí sa, že tým najväčším nepriateľom burzového špekulanta je jeho vlastná myseľ. Psychika obchodníka, sebadisciplína a dodržiavanie stanoveného obchodného plánu sú tím, čo delí obchodníkov na úspešných a neúspešných, alebo tiež ziskových a stratových. Mark Douglas, popredný americký psychológ a trader s mnohoročnou praxou vo vedení najlepších burzových špekulantov, predkladá v tejto knihe niekoľko metód, vďaka ktorým dokázal z rady stratových obchodníkov vychovať úspešných traderov.
Kladie tu dôraz na vedenie dôkladných štatistík, ukazuje konkrétne pomôcky a tipy pre prácu s nimi i prekonávanie vlastných emócií  ktoré sú v tradingu obchodníkovým najväčším nepriateľom.


Kladie tu dôraz na vedenie starostlivých štatistík, ukazuje konkrétne pomôcky a tipy pre prácu s nimi aj prekonávanie vlastných emócií, ktoré sú v tradingu obchodníkovým najväčším nepriateľom. Snaží se popísať fungovanie trading prostredia z hladiska psychológie davu a ukazuje, ako je jednoduché nechať sa strhnúť ostatnými a davovou eufóriou, ktorá často končí veľmi zle.