Súťaž o knihu Superfreakonomics

Môj dodávateľ mi omylom poslal knihu SuperFreakonomics v češtine. České vydanie vôbec nemám v ponuke a teda som sa rozhodol tento výtlačok ponúknuť do súťaže pre blog investicneportfolio.info. Pokiaľ by ste ale mali záujem o zakúpenie tejto knihy v slovenskom jazyku tak si ju môžte objednať v kníhkupectve upbook.sk. Pre čitateľov blogu investicneportfolio.info ponúkam na knihu Freakonomics a knihu Superfreakonomics zľavu vo výške 5%. Stačí ak pri objednávke uvediete do poznámky slovo "investicne". Pokiaľ ale chcete súťažiť o knihu v českom jazyku tak máte možnosť práve teraz.


Najprv si ale povedzme o čom kniha pojednáva. 


Čo majú spoločné hurikány a infarkty s úmrtiami na diaľniciach, prečo by mali samovražední atentátnici kupovať životné poistky, prečo odísť autom z večierka býva bezpečnejšie než ísť pešo? Po štyroch rokoch vyšlo voľné pokračovanie Freakonomics, ktoré sa dočkalo rovnako priaznivého ohlasu. 

Autorská metóda sa nezmenila, tentoraz sa popri každodenných problémoch venujú aj otázkam s oveľa širším dosahom, vrátane globálneho otepľovania. Ukazujú, že aj tie najväčšie svetové problémy je možné eliminovať bez obrovských investícii, najmä ak sa uplatní tvorivé myslenie a inovácie. Názvy kapitol si ako vždy kladú nezvyčajné otázky – čo majú spoločné hurikány a infarkty s úmrtiami na diaľniciach, prečo by mali samovražední atentátnici kupovať životné poistky, prečo odísť autom z večierka býva bezpečnejšie než ísť pešo. Prekvapujúce ekonomické paralely nachádzajú medzi životom luxusných prostitútok a realitnými maklérmi, skúmajú dopad televízie na ľudské správanie a na záver v kapitole o mikroekonómii uvažujú nad štúdiou, podľa ktorej by mohli opice dokázať zaobchádzať s peniazmi tak ako ľudia. 


A teraz k súťaži. Knihu Superfreakonomics v češtie vydalo vydavateľstvo Dokořán. Otázka znie: Ktoré vydavateľstvo vydalo knihu Superfreakonomics v slovenskom jazyku? Odpoveď zanechajte vo forme komentáru pod článkom. Výhercu vyhlásim presne o týždeň. Prajem veľa šťastia :)