Kniha Trading Coach

Trading Coach je kniha, ktorá by sa skôr než knihou dala nazvať súborom 101 rád a postupov, ako vyriešiť svoje psychologické problémy v tradingu. Desať samostatných kapitol sa pozerá na problematiku psychológie tradingu z najrôznejších uhlov pohľadu a ponúka tak variácie, medzi ktorými skôr či neskôr určite nájdete radu aj pre váš osobný problém. Sila knihy nie je v tom, že by bolo potrebné aplikovať všetkých 101 rád a tipov: sila knihy je v tom, že vás krok po kroku vedie k procesu, ako sa sami sebe stať najlepším Trading Coach, analyzovať svoje vlastné slabé a silné stránky a následne využiť z knihy len tá cvičenia, ktoré sa týkajú vášho konkrétneho obchodovania.
bJe vcelku jedno, aký psychologický problém vás trápi, pretože základný kameň úrazu býva väčšinou spoločný.

Kniha vám pomôže problém lepšie identifikovať a následne odstrániť. Pomôže vám stať sa výrazne lepším traderom. Okrem toho vám ale kniha dá oveľa viac: 
* Naučí vás, ako na svoj trading nazerať pozitívne aj v zlých dňoch.
* Ukáže vám, ako korigovať svoje chyby s pozitívnym prístupom, bez zbytočného "sebetrestání".
* Vysvetlí vám, prečo sme boli v mladosti zle trénovaní k úspechu.
* Na príklade mnohých skutočných prípadov vám priblíži, ako dnes už úspešní traderi prekonávali svoje psychologické prekážky.
* Poradí vám, ako byť ako vlastné Trading Coach viac systematický a disciplinovaný.
* Naučí vás viesť si psychologický denník.
* Prinesie rad praktických tipov iz oblasti tradingu (autor je sám úspešný trader).
* A oveľa viac!

Osobne veríme, že ako knihu raz otvoríte, už jej nedáte z ruky. Z nadčasových rád totiž môžete čerpať neustále. Túto knihu celkom určite neprečítate iba raz. Budete sa k nej s vysokou pravdepodobnosťou vracať a čerpať z nej po celú svoju obchodnú kariéru. Ak medzi vami a stabilnými profit stojí nekonečný boj s psychológiou tradingu, nie ste v tom sami. Podobný problém ťaží mnoho začínajúcich traderov - nie nadarmo sa hovorí, že je trading predovšetkým mentálny hra. Ak zvládnete sami seba, otvorí sa pred vami cesta k doslova ľubovoľným profituje. Ale ako na to? Možno by ste ocenili radcu. Alebo ešte lepšie niekoho, kto vám poradí, ako sa stať sami sebe tým najlepším Trading Coach.


Keď sme zhruba pred dvoma rokmi prvýkrát dostali do rúk knihu Dr Bretta N. Steenbargera s názvom Daily Trading Coach: 101 Lessons for Becoming Your Own Trading Psychologist, bolo nám už po prečítaní prvých kapitol jasné, že sa jedná o doteraz najzaujímavejšie a najkomplexnejšie knihu , aká kedy bola na tému psychológie tradingu napísaná. Čo nás ale prekvapilo najviac, bol praktický rozsah knihy. Kým väčšina kníh doteraz viac "teoretizovali", ako prinášala konkrétne rady a postupy, Dr Brett Steenbargerovi sa podarilo širokú a komplexnú problematiku psychológie tradingu prezentovať do podoby úplne konkrétnych praktických rád, postupov a nevyhnutných krokov, ktoré môžu zásadne pomôcť k stabilným profitujú na burze.

A verte, že sa nejedná len o rady teoretické: Dr Steenbarger posledných niekoľko rokov pracuje ako privátny psychologický coach špičkových traderov a tak jeho postupy prezentované v knihe odrážajú jeho vlastnú prax. Postupy, s ktorými úspešne pomáha traderům vnútri privátnych fondov, prináša teraz aj ostatným.